Dobro došli na centralno mjesto za realizaciju Vaše investicije

Agencija za investicije i konkurentnost je agencija Vlade Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća pružanje potpune usluge investitorima pri realizaciji investicijskih projekata, predlaganje mjera za unaprjeđenje poslovnog okruženja te promociju Republike Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije.

Naša je uloga pozicionirati se kao centralno mjesto na kojem se investitoru osigurava transparentna i sveobuhvatna usluga, koristeći „tailor made“ pristup u realizaciji investicijskih projekta u Republici Hrvatskoj i povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Uz investicijske projekte koji stvaraju nova radna mjesta, donose višu dodanu vrijednost, potiču razvoj manje razvijenih dijelova Hrvatske, izuzetno nam je važno privući i realizirati one investicije koje donose nove tehnologije i tehnološke postupke, koji investiraju u istraživanje i razvoj, donose veći broj inovativnih proizvoda i usluga te ulažu u edukaciju zaposlenih sa posebnim naglaskom na društveno odgovorne i ekološki svjesne ulagačke projekte.

Hrvatska je zemlja koja svakom investitoru osigurava političku i gospodarsku stabilnost, što dodatno potvrđuje i činjenica da smo postali 28. zemlja članica Europske unije.

S izvanrednim geografskim položajem i jednom od najmodernijih infrastrukturnih mreža, Hrvatska predstavlja optimalnu poveznicu zemalja zapadne i srednje Europe s Crnim morem te Istočne Europe i Baltika s Mediteranom. Strateški položaj Hrvatske dodatno potvrđuje razvijena infrastruktura koja se odražava u visokoj kvaliteti i kilometrima autocesta, zračnih luka, željeznica i povezanosti morskih luka, koje investitorima omogućavaju brz i jednostavan transport i dostupnost tržištu Europske Unije sa više od 500 milijuna potrošača.

Sigurni smo da ćete na našim web stranicama pronaći sve što Vas zanima vezano uz poslovne mogućnosti i realizaciju investicijskih projekata u Republici Hrvatskoj, a za sve ostale detaljnije informacije možete se obratiti našem timu visokoobrazovanih profesionalaca koji Vam stoje na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

Nadamo se da ćete svoje poslovanje započeti i uspješno realizirati u Hrvatskoj, a mi smo tu da Vam u tome pomognemo.

Agencija za investicije i konkurentnost

BDP (2017.) – 48,700 milijardi € • BDP po stanovniku (2017.) – 11 806 € • Robni izvoz (2017.) – 13,98 milijardi € • Prihodi od turizma (2017) – 9,49 milijardi € • Prosječni tečaj (2017.) HRK/EUR – 7,46; HRK/USD – 6,62