listopad 10, 2014

III. Međunarodni Invest forum – Opatija 2014.

Grad Opatija 7. će studenog 2014. biti domaćin III. Međunarodnog Invest foruma, a kojeg zajednički organiziraju Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta. Uz Agenciju za investicije i konkurentnost suorganizatori Foruma su i Veleposlanstvo Republike Italije te Grad Opatija, a zemlja partner ovogodišnjeg Foruma je Italija.

III. Međunarodni Invest Forum održat će se 7. studenog 2014. godine u Grand hotelu „4 opatijska cvijeta“, Opatija

Na Forumu će biti predstavljeni razvojni potencijali Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Grada Opatije kao i drugi investicijski projekti od državnog i lokalnog značaja. Na Forumu će sudjelovati predstavnici Vlade i ministarstava, specijaliziranih agencija, domaćih i međunarodnih financijskih institucija, regija, gradova i općina partnera i prijatelja iz Italije i drugih zemalja, diplomatskih predstavništava, investicijskih fondova, gospodarstvenika.

Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost sudjelovat će na panelu pod nazivom Mjere za poticanje ulaganja te će zajedno s kolegama iz nadležnih ministarstava predstaviti aktivnosti za privlačenje i povećanje investicijskih projekata u RH.

Prijavnicu zajedno s više informacija možete pronaći na web stranicama Invest foruma www.invest-forum.com.hr.

BDP (2017.) – 48,700 milijardi € • BDP po stanovniku (2017.) – 11 806 € • Robni izvoz (2017.) – 13,98 milijardi € • Prihodi od turizma (2017) – 9,49 milijardi € • Prosječni tečaj (2017.) HRK/EUR – 7,46; HRK/USD – 6,62