siječanj 22, 2015

Konferencija „Doing Business u Hrvatskoj: Napredak i novi izazovi“

Konferencija „Doing Business u Hrvatskoj: Napredak i novi izazovi

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Agencijom za investicije i konkurentnost, te uz podršku Svjetske banke, organizira konferenciju „Doing Business u Hrvatskoj: Napredak i novi izazovi“.

Konferencija će se održati u utorak, 3. veljače 2015. godine u Vijećnici HGK (Rooseveltov trg 2, Zagreb) s početkom u 10:00 sati.

Sudjelovanje je besplatno, a prijave se mogu izvršiti putem PRIJAVNICE ZA SUDJELOVANJE.

Radi ograničenog broja mjesta u dvorani prijave će se uzimati u obzir do 28. siječnja 2015.g. prema redoslijedu zaprimanja.


Prikazivanje konkurentnosti neke države u današnjim okolnostima predstavlja izuzetno važan koncept i faktor prilikom donošenja odluka o poslovanju i suradnji s nekom zemljom stoga je cilj konferencije detaljno predstaviti pokrenute aktivnosti usmjerene poboljšanju statusa Republike Hrvatske na ljestvicama Doing Business istraživanja Svjetske banke te ukazati na pokazatelje u kojima se bilježi značajni napredak.

Tom će prigodom predstavnica Svjetske banke predstaviti značaj izvještaja i informirati o izmjeni metodologije od strane Svjetske banke za nadolazeće istraživanje. Hrvatski suradnici Svjetske banke u izradi Doing Business izvješća će predstaviti područja u kojima je Hrvatska u prethodnom Doing Business izvješću postigla najznačajnije pozitivne pomake.

Cilj organizatora je da sudionici konferencije svojim aktivnim sudjelovanjem daju doprinos dijalogu s poslovnom javnosti u vezi istraživanja i kvalitetnijeg prikupljanja podataka za postupak istraživanja.

DODATNE INFORMACIJE

BDP (2016.) – 45, 58 milijardi € • BDP po stanovniku (2016.) – 10 929 € • Robni izvoz (2016.) – 12,3 milijarde € • Prihodi od turizma (2016) – 8,6 milijardi € • Prosječni tečaj (2016.) HRK/EUR – 7,5; HRK/USD – 6,8