lipanj 26, 2018

PREZENTACIJA INVESTICIJSKIH MOGUĆNOSTI RH TALIJANSKIM INVESTITORIMA

Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost g. Zdenko Lucić predstavio je talijanskim ulagačima investicijske mogućnosti koje pruža Republika Hrvatska na događanju koje su organizirali 21. lipnja u Camogli g. Renzo Felici i Rotary klub Portofino zajedno s gospođom Ivom Pavić, generalnom konzulicom Republike Hrvatske u Milanu i g. Albertom Massuccom, počasnim konzulom Republike Hrvatske u Genovi. Na događaju su prisustvovali vodeći poslovni predstavnici iz regije.

Italija je treći po veličini investitor u Hrvatsku i ovo je bila odlična prilika kako bi se talijanske ulagače informiralo o nedavnim zakonodavnim promjenama koje su se dogodile u Hrvatskoj, kao što su izmjene i dopune Zakona o poticanju ulaganja i novi Zakon o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske, te o odličnim investicijskim mogućnostima koje Hrvatska nudi kroz konkurentne troškove ulaganja, kvalitetnu radnu snagu i spremne investicijske lokacije u više od 150 poslovnih zona.

Pritom je ujedno prezentirano i posebno izdanje Investicijskog vodiča na talijanskom jeziku koji je Agencija nedavno izdala.

BDP (2017.) – 48,700 milijardi € • BDP po stanovniku (2017.) – 11 806 € • Robni izvoz (2017.) – 13,98 milijardi € • Prihodi od turizma (2017) – 9,49 milijardi € • Prosječni tečaj (2017.) HRK/EUR – 7,46; HRK/USD – 6,62