veljača 3, 2017

Radionica “Doing Business u Hrvatskoj: Metodologija i svrha”

U organizaciji Agencije za investicije i konkurentnost, 8. veljače 2017. godine u velikoj dvorani HEP-a (Vukovarska 37, Zagreb) u 9:30 sati održat će se radionica „Doing Business u Hrvatskoj: Metodologija i svrha“.

Agencija za investicije i konkurentnost već četvrtu godinu zaredom aktivno sudjeluje u poticanju reformi detektiranih na temelju Doing Business metodologije te koordinira iste s mjerodavnim tijelima državne uprave.

Nastavno na kontinuitet organizacije radionica i konferencija na temu nužnosti poboljšanja poslovne klime u Republici Hrvatskoj, Agencija će i ove godine održati događanje koje će okupiti sve dionike koji sudjeluju u ciklusu Doing Business, u cilju boljeg shvaćanja metodologije i sadržaja izvješća Doing Business.

U sklopu radionice predstavit ćemo rezultate koje je Republika Hrvatska zabilježila u prošlogodišnjem izvješću, dok ćemo nastavno na nadolazeće izvješće Doing Business 2018., razgovarati o izazovima i nužnosti reformiranja područja Ishođenje dozvola za gradnju, Opskrba električnom energijom i Uknjižba vlasništva.

Ukoliko svojim sudjelovanjem na radionici želite doprinijeti dijalogu sa stručnom javnosti u vezi istraživanja i kvalitetnijeg prikupljanja podataka u vezi upitnika izvješća Doing Business, možete se prijaviti na e-mail: filip.kocis@aik-invest.hr.

Program

BDP (2016.) – 45, 58 milijardi € • BDP po stanovniku (2016.) – 10 929 € • Robni izvoz (2016.) – 12,3 milijarde € • Prihodi od turizma (2016) – 8,6 milijardi € • Prosječni tečaj (2016.) HRK/EUR – 7,5; HRK/USD – 6,8