PLIVA HRVATSKA d.o.o.

Pliva Hrvatska d.o.o., članica Teva Grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u svijetu, posljednjih nekoliko godina jedna je od najuspješnijih investitora u Hrvatskoj.

2014. godina bila je jedna od najuspješnijih godina u povijesti Plive, u kojoj je dovršen jedan od najvećih investicijskih ciklusa u gotovo stogodišnjoj povijesti kompanije, ukupne vrijednosti veće od 164 milijuna eura, kojim su značajno povećani proizvodni kapaciteti, od čega je više od 80% proizvoda namijenjeno izvozu na najzahtjevnija farmaceutska tržišta. Tijekom 2014. dovršeni su i pušteni u rad pogon za obradu procesnih plinova i pogon za obradu otpadnih voda u Savskom Marofu koji bitno pridonose čistijoj proizvodnji i smanjenju utjecaja na i emisija u okoliš, u vrijednosti od približno 82 milijuna eura.

Započeo je s radom i Tevin Centar financijskih aktivnosti Zagreb, a krajem iste godine u Zagrebu u Istraživačkom institutu otvoreni su novi laboratoriji namijenjeni istraživanju i razvoju kompleksnih molekula i novih terapijskih rješenja.

29.04.2016. otvoren je novi pogon višenamjenske sinteze u Savskom Marofu, čime su dodatno povećani proizvodni kapaciteti. Novo postrojenje TAPI-ja (Teva Active Pharmaceutical Ingredients) vrijedno pola milijarde kuna u pojedinim će segmentima udvostručiti proizvodne kapacitete na lokaciji u Savskom Marofu, a više od 95 posto proizvoda namijenjeno je izvozu na najveća svjetska tržišta.

Ovime se ujedno obilježava i kraj najvećeg investicijskog ciklusa u Plivinoj povijesti u ukupnoj vrijednosti većoj od 133 milijuna eura.

Uspješne priče
  • DOGUS CROATIA d.o.o.

    Grupacija Dogus nastavlja s novim investicijama u Hrvatskoj, od kojih je jedna od posljednjih bila u izgradnju Portus Dogus, u […]

  • MOBILAR d.o.o.

    Mobilar d.o.o. specijaliziran je za proizvodnju komfornih kutnih klupa za kuhinje i blagovaonice, prilagođenih potrebama kupaca na zapadu Europe. Tvrtka […]

BDP (2017.) – 48,700 milijardi € • BDP po stanovniku (2017.) – 11 806 € • Robni izvoz (2017.) – 13,98 milijardi € • Prihodi od turizma (2017) – 9,49 milijardi € • Prosječni tečaj (2017.) HRK/EUR – 7,46; HRK/USD – 6,62