prosinac 2, 2014

U Vinkovcima održan okrugli stol o investicijskim mogućnostima Vukovarsko-srijemske županije

U Vinkovcima je 1. prosinca 2014. održan Okrugli stol na temu „Unapređivanje investicijske klime i razvoj projekata privlačenja investicija na područje Vukovarsko-srijemske županije“.

Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić održao je prezentaciju na temu „Suradnja na nacionalnoj i županijskoj razini u cilju privlačenju ulaganja i unapređivanja ulagačke klime u Hrvatskoj“ u sklopu koje je detaljnije objasnio važnost sinergije i zajedničke suradnje nacionalnih i lokalnih institucija kada je u pitanju privlačenje novih investicija u Republiku Hrvatsku.

„Upravljanje poduzetničkim zonama u funkciji unapređivanja ulagačke klime“ predstavio je stručnjak za pravne poslove iz AR Hrast d.o.o. Ilija Cota, dok je o vlastitim iskustvima, preprekama i pogodnostima prilikom investiranja u Vukovarsko-srijemsku županiju govorio direktor Adriatica Dunav Stefano Marangon.
Ovaj Okrugli stol samo je jedna u nizu od aktivnosti u okviru istoimenog Projekta koji će trajati 9 mjeseci,  a  izrađen je s ciljem unapređivanja investicijske klime, razvoja projekata privlačenja investicija na području Vukovarsko-srijemske županije.

BDP (2017.) – 48,700 milijardi € • BDP po stanovniku (2017.) – 11 806 € • Robni izvoz (2017.) – 13,98 milijardi € • Prihodi od turizma (2017) – 9,49 milijardi € • Prosječni tečaj (2017.) HRK/EUR – 7,46; HRK/USD – 6,62