prosinac 2, 2021

Hrvatska IT tvrtka Infinum širi se na Makedoniju

Hrvatska IT tvrtka Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development koja se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija te u iduće tri godine planira ulagati i povećati broj zaposlenih u toj tvrtki sa sadašnjih 30 na oko 100, izvijestili su u srijedu iz Infinuma, ne navodeći iznos te transakcije.
Tim preuzimanjem Infinum širi poslovanje i na Makedoniju, što je dio njihovog strateškog plana jačanja prisutnosti u regiji, ali i globalne ekspanzije, u sklopu čega su već u posljednjih šest mjeseci otvorili urede na tri nova tržišta te sada posluju na šest lokacija u Europi i Americi, za koje traže i stotinjak ljudi za popunjavanje 40-ak različitih radnih mjesta, navodi se u priopćenju.

“U posljednje vrijeme možemo vidjeti da se hrvatske tehnološke tvrtke prodaju. Mi smo krenuli u drugom smjeru – radit ćemo na daljnjem razvoju poslovanja i širenju globalne prisutnosti Infinuma. Do sada smo to radili kroz samostalno otvaranje ureda i organski rast, a ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju Infinuma”, istaknuo je operativni direktor Infinuma Nikola Kapraljević.

Kako se nadalje navodi, ovom se transakcijom Infinum kolektivu od 350 zaposlenika i suradnika pridodaje 30 novih kolega, većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata. Dodaju da portfelj makedonske tvrtke uključuje projekte za Virgin Mobile, Novartis, Hilton, Coca-Cola HBC, te da će sada u sklopu Infinuma nastaviti pružati podršku postojećim klijentima, a kako makedonski ured bude rastao zaposlenici će dobiti priliku raditi i na novim i još većim projektima za globalno tržište.

Zbog veličine Infinum grupe, transakciju još formalno treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a tada će Infinum i službeno krenuti s radom na novoj regionalnoj lokaciji, navode iz Infinuma. Dodaju da su Grubišić & Partneri Korporativne financije angažirani kao financijski savjetnik Infinuma, dok je Odvjetničko društvo Polenak angažirano kao pravni savjetnik. Inače, Infinum su 2005. godine osnovali Tomislav Car i Matej Špoler, tada još studenti FER-a. Infinum se bavi osmišljavanjem i razvojem digitalnih proizvoda za globalno tržište, surađuje s klijentima iz automobilske industrije, financija, zdravstva, telekomunikacija i drugih sektora, a njihova krajnja rješenja koriste milijuni ljudi.

Danas tvrtka broji više od 400 stručnih zaposlenika iz više od 15 zemalja, s uredima u Hrvatskoj, Sloveniji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Crnoj Gori i Makedoniji. 3P je studio za razvoj mobilnih i web aplikacija osnovan u Skopju 2011. godine. Tim broji preko 30 IT stručnjaka koji su radili na više od 300 projekata za klijente u telekomunikacijama, farmaceutskoj, osiguravateljskoj i industriji zabave u SAD-u, Europi te na Bliskom istoku, podatci su iz priopćenja.

Izvor: HINA