Nositelj projekta OIV Towers COM d.o.o. za usluge i trgovinu u vlasništvu tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. koja je u 100% vlasništvu Republike Hrvatske.

Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb

www.oiv.hr

Gordan Kapović, Direktor, Tel: +385 1 6186 132, +385 99 2055 104, e-mail: gordan.kapovic@oiv.hr, towerscom@oiv.hr

Biokovo – Sveti Jure Preuzmi PDF datoteku

Opće informacije

Potencijal lokacije
Projekt se nalazi se na vrhu Sveti Jure na Biokovu, planini koja je dio Parka prirode Biokovo, i koja je u neposrednoj blizini Makarske rivijere, popularnog turističkog odredišta. Smještena u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Makarska rivijera a time i Park prirode Biokovo lako su dostupni preko autoceste Zagreb-Split-Dubrovnik i međunarodne zračne luke Split. Najvažnija gospodarska djelatnost u Županiji je turizam, koji uz beskrajne mogućnosti za aktivan odmor (planinarske, pješačke i biciklističke staze na obroncima planine Biokovo); pruža i razgledavanje kulturne baštine, hodočasnički turizam (katolička svetišta u Međugorju, Vepric). Nedavno je otvoren i vidikovac Nebeska šetnica ( “skywalk“) na nadmorskoj visini od 1228 metara, koju čini platforma u obliku potkove sa staklenim podom izvan litice. U budućnosti planirana se i izgradnja žičare od Makarske do vrha Biokova što će dodatno doprinositi atraktivnosti projekta.
Opis projekta
Cilj projekta „Biokovo - Sveti Jure“ je rekonstrukcija postojeće lokacije koja će omogućiti proširenje djelatnosti na ponudu turističkih i ugostiteljskih usluga na vrhu planine Biokovo (1762 m). Postojeća temeljna funkcija objekta neće biti dokinuta već će ista lokacija omogučiti izgradnju vidikovca, razvoj turizma na jedinstvenoj lokaciji sa pogledom na veliki dio Jadranskog mora, planinske vrhove i brojne otoke.
Primjena novih tehnologija i automatizacija rada omogućiti će prenamjenu dijela prostora i osloboditi 200 m² postojećeg objekta za u turističke svrhe. Na ravnom krovu postojeće zgrade moguće je dodatna izgradnja vanjskog vidikovca sa približno 200-300 m².
Objekt već ima sve potrebne električne instalacije s glavnim i rezervnim dizelskim generatorima (170 kW i 115 kW), vodovodne i kanalizacijske instalacije, centralno grijanje, kao i internetsku povezanost s optičkim vlaknima. Postojeća infrastruktura uključuje 4 antenska stupa i višenamjensku zgradu veličine 1.313 m² u ograđenom prostoru od 7.200 m². Do mjesta se može doći asfaltnom cestom automobilom, a blizina objekta dostupna je turističkim autobusom. Na mjestu se može osigurati parking mjesto za automobile.
Model realizacije projekta
Objavljivanje javnog natječaja za davanje u zakup u pripremi.
Procijenjena vrijednost investicijskog projekta
2,5 milijuna EUR