Dubrovački biser d.o.o.; Profectus eco d.o.o. Doli

Vukovarska 148, 21000 Split; Ploča 12, 20231 Doli

www.croatiandream.com

Dubrovački biser d.o.o., Vicenco Blagaić, Manager, e-mail: vicenco.blagaic@dubrovnikpearl.com

Dubrovnik 3 Sestrice – Hrvatski san Preuzmi PDF datoteku

Opće informacije

Potencijal lokacije
Planirana površina golf terena je 205 ha, od čega je 27,3 ha predviđeno za izgradnju. Građevinski zahtjevi unutar zone omogućuju izgradnju građevina do 5 katova, s maksimalnom visinom od 20 m, s obzirom da 40% građevinske parcele treba urediti kao parkove i prirodne zelene površine. Infrastruktura projekta usklađena je s postojećim prostornim planovima. Projekt je u 100% privatnom vlasništvu, a smješten je u središtu Dubrovačko-neretvanske županije, na istočnoj obali Jadrana u koridoru koji povezuje srednju i istočnu Europu. Položaj je atraktivan zbog blizine grada Dubrovnika, najpoznatijeg hrvatskog grada i turističkog središta svjetske klase.
Opis projekta
Projekt “Dubrovnik 3 sestrice - Hrvatski san” se prostire na ukupnoj površini od oko 260 ha, od čega je 40 ha planirano za luksuzni turistički resort s hotelima, turističkim centrom i dodatnim objektima: 7 hotela sa 400 smještajnih jedinica, 500 apartmana, sportskim sadržajima, marinom za mega jahte do 400 vezova, golf terenom s 27 rupa, 220 vila, dućanima, restoranima, barovima, muzejima, galerijama i sl.

Model realizacije projekta
Svi sadržaji projekta u skladu su sa odredbama važećih prostornih planova, • Urbanistički plan uređenja za zonu u kojoj je predviđen resort određuje turističku namjenu, • U tijeku je izrada procjene utjecaja na okoliš te izrada Urbanističkog plana uređenja za zonu sa golf terenom, • Izrada studije izvedivosti je u tijeku, • Infrastrukturni radovi na gradilištu su započeti. Sukladno uvjetima propisanim u Zakonu o poticanju ulaganja (NN 63/22) ovaj projekt se može prijaviti za poticaje investicija.
Procijenjena vrijednost investicijskog projekta
920 milijuna EUR