Grad Delnice

Trg 138. brigade HV 4, 51300 Delnice,

www.delnice.hr

Grad Delnice, Tibor Briški, Tel: +385 98 9834 140, e-mail: tibor@delnice.hr

Hotel Sport Delnice Preuzmi PDF datoteku

Opće informacije

Potencijal lokacije
Grad Delnice, smješten na preko 720 m nadmorske visine i okružen šumovitim planinama, nalazi se u jednoj od najrazvijenijih hrvatskih županija (Primorsko-goranskoj županiji). Sam projekt je smješten u neposrednoj blizini željezničke pruge i autoceste koja povezuje glavni grad Zagreb s gradovima sjevernog dijela jadranske obale, jednog od najrazvijenijih turističkih područja u Hrvatskoj.
Opis projekta
Projekt uključuje rekonstrukciju zgrade bivšeg Doma zdravlja, udaljene od centra Delnica 5 minuta hoda, te prenamjenu u hotel s 4 zvjezdice.

Ukupna površina zemljišta je 3.728 m², a neto korisna površina zgrade na 4 etaže iznosi približno 1.950 m².

Planirani smještajni kapacitet hotela je 39 soba (89 kreveta) s dodatnim sadržajima kao što su bazen, sauna i fitness, restoran i drugo. Zgrada se nalazi u atraktivnom dijelu grada, a zahvaljujući postojećoj sportskoj infrastrukturi naročito je pogodna za treninge sportskih timova. U blizini se nalaze nogometni stadion i višenamjenska dvorana, u kojoj je u zimskom razdoblju uređeno klizalište, kao i objekti za sportove na otvorenom: košarkaško igralište, staza za boćanje, teniski tereni, pomoćno nogometno igralište, biciklistička staza, sanjkalište te skijaška skakaonica i staza za slalom s mogućnošću noćnog skijanja.

Sve ovo osigurava dobre uvjete za razvoj sportskog i rekreacijskog turizma.
Model realizacije projekta
Grad Delnice kao nositelj projekta traži strateškog partnera koji bi bio izabran javnim natječajem. Prihvatljivi modeli transakcija su prodaja zemljišta ili pravo građenja. Pod uvjetima utvrđenim Zakonom o poticanju ulaganja (NN 63/22) ovaj se projekt može kvalificirati za poticaje za ulaganje. Projekt je u suglasnosti s županijskim i gradskim prostornim planovima. Odabranom partneru Grad Delnice planira ponuditi dodatne mogućnosti poticaja, kao što je umanjenje komunalnog doprinosa za 50%, umanjenje komunalne naknade za 50% na rok od 2 godine ili 100% na rok od 1 godine i potpore de minimis.
Procijenjena vrijednost investicijskog projekta
5 milijuna EUR