Grad Slavonski Brod

Vukovarska 1, 35000 Slavonski Brod

www.slavonski-brod.hr

Grad Slavonski Brod, Dejan Vuksanović, Izvršni direktor, e-mail: info@ra-sb.hr, www.ra-sb.hr

Hotel Tvrđava Brod Preuzmi PDF datoteku

Opće informacije

Kratki opis lokacije

Potencijal lokacije
Tvrđava Brod je simbol kulturne baštine Brodsko-posavske županije i ima status kulturnog dobra, što bi trebalo doprinijeti atraktivnosti budućeg hotela. Još jedna prednost je njegov položaj u središtu Slavonskog Broda te blizina turističkih atrakcija u Županiji. Županija je presijecana željeznicom, autocestom, unutarnjim plovnim putovima, telekomunikacijskim mrežama i naftovodom. Unutar Tvrđave se nalazi nekoliko kulturnih institucija (Umjetnička galerija Ružić i Muzej tamburice). U neposrednoj blizini je kuća u kojoj je živjela poznata dječja spisateljica Ivana Brlić-Mažuranić, kao i kazališta i koncertne dvorane, Muzej Brodskog Posavlja, Franjevački samostan iz 1723. godine, sportsko-rekreacijski centar i gradski bazeni.
Opis projekta
Smješten u neposrednoj blizini gradske šetnice, projekt uključuje rekonstrukciju radi prenamjene bivše vojarne, koja je nekada bila dio brodske tvrđave, u moderni hotel. Na lokaciji se nalaze očuvani temelji na kojima je planirana izvedba hotela i to u izvornom obliku zgrade „Stožerne vojarne“.

Tvrđava Brod je simbol kulturne baštine Brodsko-posavske županije i ima status kulturnog dobra, što bi trebalo doprinijeti atraktivnosti budućeg hotela.

Još jedna prednost je njegov položaj u središtu Slavonskog Broda te blizina turističkih atrakcija u Županiji.
Model realizacije projekta
Projektna dokumentacija uključuje izgradnju dvoetažne zgrade na zemljištu od 1.703,36 m². Tlocrt obuhvaća 899,36 m², dok bruto građevinska površina iznosi 4.178,53 m². Hotel će imati 32 sobe s 58 kreveta i 4 apartmana s 8 kreveta. Tijekom gradnje hotela investitor će se morati pridržavati zahtjeva Konzervatorskog odjela. Pribavljena je sva potrebna dokumentacija, uključujući građevinsku dozvolu i potvrdu glavnog projekta, kao i sve dozvole Ministarstva kulture i medija i Konzervatorskog odjela. Studija izvodljivosti s analizom troškova i koristi također je dovršena. Poticaji za ovaj projekt mogu se realizirati pod uvjetima utvrđenim Zakonom o poticanju ulaganja (NN 63/22).
Procijenjena vrijednost investicijskog projekta
8 milijuna EUR