Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru

Zadarska ul. 62, 23210 Biograd na Moru

www.zadra.hr

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, e-mail: zadra@zadra.hr

Zdravstveno-turistički centar Biograd Preuzmi PDF datoteku

Opće informacije

Potencijal lokacije
Biograd na Moru je poznati turistički i nautički centar na Jadranu i odlično je prometno povezan - najbliži izlaz s autoceste Zagreb - Split je udaljen 22 km. Do Međunarodne Zračne luke Zadar udaljenost je 28 km.
Opis projekta
Nositelj projekta Zdravstveno-turističkog centra je Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru, a cilj je razvoj medicinskog turizma u sklopu Specijalne bolnice. Projekt podrazumijeva izgradnju novog zdravstveno-turističkog centra uz postojeću zgradu bolnice.

Osim izgradnje novih smještajnih kapaciteta i objekata za medicinske usluge, različite zdravstvene tretmane i terapije, projekt uključuje wellness i rekreacijske sadržaje u zatvorenom i otvorenom prostoru.
Model realizacije projekta
MODEL TRANSAKCIJE Potencijalnim investitorima se nudi nekoliko mogućnosti ulaska u projekt, uključujući gradnju/koncesiju, javno-privatno partnerstvo i ostale opcije koje će se utvrditi ugovorom. Moguće je ostvariti poticaje za razvoj projekta prema uvjetima određenim Zakonom o poticanju ulaganja (NN 63/22). TRENUTAČNI STATUS PROJEKTA U skladu s prostornim planom, zemljište veličine 60.000 m², u vlasništvu Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru, predviđeno je za izgradnju zdravstvenih i turističkih objekata. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA je izradila Predstudiju razvoja zdravstvenog turizma. Također su izrađene Studija izvedivosti i Cost-benefit analiza. Za predmetni projekt izgradnje Zdravstveno-turističkog centra Biograd postoji i idejno arhitektonsko urbanističko rješenje. Postojeća projektna dokumentacija nije obvezujuća. PLANIRANI OBJEKTI Veličina objekta: • Tlocrtna površina zgrade: 6.000 m² • Ukupna površina zemljišta: 60.000 m² • Najveći dozvoljeni koeficijent izgrađenosti: 0,3 • Najveći dozvoljeni koeficijent iskoristivosti: 1,5
Procijenjena vrijednost investicijskog projekta
25 milijuna EUR