studeni 25, 2021

Novi poslovi u Rusiji AD Plastiku donose 48 mil. Eura

U prvih devet mjeseci AD Plastik je na europskom i ruskom tržištu ugovorio novih poslova za 104 milijuna eura. AD Plastik Grupa u Rusiji je ugovorila nove poslove s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ u vrijednosti 47,7 milijuna eura za različite modele vozila, a s predviđenim trajanjem projekata na 5 godina, objavili su preko Zagrebačke burze.

U prvih devet mjeseci AD Plastik je na europskom i ruskom tržištu ugovorio novih poslova za 104 milijuna eura pa se s novima u Rusiji ukupan iznos penje na više od 150 milijuna eura.

Novi ugovori inače su ključni kao osigurač za stabilnu budućnost i osnova za planiranje daljnjih razvojnih i komercijalnih aktivnosti. Prema predsjedniku Uprave AD Plastika Marinku Došenu, pred tvrtkom je vrlo zahtjevno razdoblje i unatoč neizvjesnostima na koja nemaju utjecaj, usmjeravaju se na očuvanje financijske stabilnosti i prilagođavanje poslovanja kupcima i situaciji na tržištu.
I zbog krize s poluvodičima njihove tvornice prate planove kupaca na koje je zastoj u isporuci čipova ozbiljno utjecao. Globalni problem nije zaobišao ni rusko tržište, ali očito sporije se reflektira, jer je AD Plastik u svojim ruskim tvornicama u 9 mjeseci ostvarilo porast prihoda veći od 25%, u odnosu na lani.
I broj novoregistriranih vozila u Rusiji u 9 mjeseci veći je za 15,1%, ali u trećem kvartalu njihov broj pada što pokazuje da kriza s poluvodičima polako stiže i u Rusiju.

Izvor: Poslovni.hr