ATLANTIC GRUPA d.d.

Atlantic Grupa je jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji s poznatim regionalnim robnim markama koje, uz asortiman vanjskih partnera, podržava snažan vlastiti sustav distribucije u regiji. Proizvodi Atlantic Grupe imaju značajnu prisutnost u Rusiji, zemljama ZND-a i zapadne Europe. Atlantic Grupa ukupno zapošljava oko 5300 ljudi.

Atlantic Grupa je ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane započela u rujnu 2013. godine. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 16 milijuna eura koji je u prvoj godini proizvodnje otvorio 63 radna mjesta, a uz planirani rast poslovanja u konačnici predviđeno je otvaranje 160 novih radnih mjesta.

„Iznimno smo ponosni zbog činjenice da je tvornica završena u samo deset mjeseci, za što smo zahvalni velikom trudu naših zaposlenika i partnera.  Ovaj je projekt primjer mogućnosti efikasnog investiranja u Hrvatskoj, u čemu smo imali veliku potporu jednako lokalne zajednice i državnih institucija, kao i financijskih partnera, prije svega Europske banke za obnovu i razvoj“, izjavio je na otvaranju 2015. godine predsjednik Uprave, Emil Tedeschi.