JADRAN GALENSKI LABORATORIJ d.d.

Temeljne aktivnosti tvrtke uključuju istraživanje i razvoj, registraciju, proizvodnju, marketing i prodaju generičkih lijekova na recept, bezreceptne lijekove, lijekove bazirane na prirodnim sirovinama, dijetetske proizvode, medicinske proizvode i dermokozmetiku. Tvrtka trenutno zapošljava oko 900 zaposlenika.

Projekt vrijedan 361 milijun kuna, najveća investicija u 24 godišnjoj povijesti JGL-a, završen je 2015. godine. Moderna industrijska zgrada u Svilnom promijenila je vizuru ulaza u grad, svojevrsni je homage riječkoj industrijskoj baštini, a pogoni i proizvodne linije u unutrašnjosti vrhunac su tehnologije zahtjevne farmaceutske proizvodnje. Investicijom su obuhvaćene obje lokacije u Svilnom, “stara” i nova zgrada, pa se cijeli kompleks otvorenog i zatvorenog prostora prostire na 100 tisuća kvadrata koji su funkcionalno povezani.

„Osigurani su preduvjeti i kapaciteti u razvoju, proizvodnji i skladištenju za dugoročne planove rasta tvrtke i objedinjene sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednom mjestu. Pharma Valley vodi JGL na globalno tržište zdravlja na kojima želimo širiti poslovanje i jačati svoj udio te osigurava razvoj novih proizvoda i otvaranje novih tržišta.“ – Ivo Usmiani, Predsjednik Upravnog odbora, JGL DD.