PLIVA HRVATSKA d.o.o.

Pliva Hrvatska d.o.o., članica Teva Grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u svijetu, posljednjih nekoliko godina jedan je od najuspješnijih investitora u Hrvatskoj.

Godina 2014. bila je jedna od najuspješnijih godina u povijesti Plive, u kojoj je dovršen jedan od najvećih investicijskih ciklusa u gotovo stogodišnjoj povijesti kompanije, ukupne vrijednosti veće od 164 milijuna eura, kojim su značajno povećani proizvodni kapaciteti, od čega je više od 80% proizvoda namijenjeno izvozu na najzahtjevnija farmaceutska tržišta. Tijekom 2014. dovršeni su i pušteni u rad pogon za obradu procesnih plinova i pogon za obradu otpadnih voda u Savskom Marofu koji bitno pridonose čišćoj proizvodnji i smanjenju utjecaja na i emisija u okoliš, u vrijednosti od približno 82 milijuna eura. Iste, 2014. godine započeo je s radom i Tevin Centar financijskih aktivnosti Zagreb, a krajem iste godine u Zagrebu u Istraživačkom institutu otvoreni su novi laboratoriji namijenjeni istraživanju i razvoju kompleksnih molekula i novih terapijskih rješenja.

U travnju 2016. godine otvoren je novi pogon višenamjenske sinteze u Savskom Marofu, čime su dodatno povećani proizvodni kapaciteti. Novo postrojenje TAPI-ja (Teva Active Pharmaceutical Ingredients) vrijedno pola milijarde kuna u pojedinim će segmentima udvostručiti proizvodne kapacitete na lokaciji u Savskom Marofu, a više od 95 posto proizvoda namijenjeno je izvozu na najveća svjetska tržišta. Ovime se ujedno obilježava i kraj najvećeg investicijskog ciklusa u Plivinoj povijesti u ukupnoj vrijednosti većoj od 133 milijuna eura.